luni, 7 decembrie 2015

Suyuk

"Su" înseamnă apă și "Yuk" înseamnă carne în chineză.

Ingrediente
Carne de porc (fleica, gusa sau carne macra)
1 capatana usturoi
1 Ceapa
2 cepe verzi
1 lingura ghimbir proaspat
1 ardei iute uscat(sau fara)
1 lingura de pasta de soia
½ lingurita piper negru
In cazul in are nu aveti toate condimentele puteti folosi 2 cepe uscate si o capatana de usturoi.

Intr-o oala se pune o ceapa de marime medie (tăiata în jumătate), 2 cepe verzi, 12 catei de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat, 1 lingura pasta de soia, 1 ardei iute uscat și ½ lingurita de boabe de piper negru. Aceste ingrediente dau un gust foarte bun carnii.
Adaugati carnea de porc, 6 căni de apă. Gatiti  la foc mediu.
Odată ce începe să fiarbă, gatiti pentru aproximativ 1-2 ore, până când carnea de porc este complet fierta (daca carnea este mai grasa se firbe 2 ore).
Atunci când carnea de porc este fiarta, scoateți carnea si taiati-o bucati.
Se serveste cu orez si kimchi.


Acest fel se serveste in ziua de Kimjang cu kimchi proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu