miercuri, 26 iunie 2013

Pajeon

Aceste clatite nu sunt greu de facut. De fapt, puteți obține un mix de-a gata ca amestecurile americane de clătite în magazine alimentare din Asia. Aceasta reteta de aluat este de la zero. Servi clatite cu reteta sos din otet, ulei de susan, fulgi de ardei iute, sos de soia si zahăr.

Ingrediente
1 cana de faina
1 cană cu apă
1 ou bătut
4 cepe verzi, tăiate în bucăți mici
ulei de gătit

Preparare
1. Combină toate ingredientele, cu excepția uleiului. Se amestecă bine. Ar trebui să fie consistența unui aluat subțire clatita. Dacă este prea gros, se adaugă un pic de apă. Lăsați-o să stea timp de aproximativ 10 minute.
2. Se încălzește la foc mediu suficient ulei într-o tigaie pentru a acoperi subțire în partea de jos a tigaie . Se toarnă jumătate din aluat. Înclinați tigaia, astfel încât aluatul se extinde pentru a forma o sferă subțire.
3. Gatiti până când partea de jos este maro auriu, aproximativ 3 până la 4 minute. Cu o spatula mare, intoarceti clatita si gatiti ceslaltă parte.
4. Pune clatita pe o farfurie.
Adaugati mai mult ulei, dacă este necesar.
Repetați procesul cu restul de aluat.

In aluat se mai pot adauga si alte ingrediente, dupa preferinta, precum carne de vita, carne de porc, kimchi, crustacee si alte fructe de mare(ex. calamar)

Realizat de Park Soo Rim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu